Prajitura Cocosu Rosu

Prajitura Cocosu Rosu

Pentru ca este vara ne-am gandit sa va propunem o reteta de prajitura racoroasa si fructata. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne-a dat cateva ponturi pentru ca a aceasta prajitura sa iasa perfect.   Ingrediente: 4 oua medii 200 gr zahar 120 ml ulei 180 ml lapte 240 gr faina alba 1 priza sare 3/4 plic praf de copt 350 gr fructe la alegere (coacaze, zmeura, visine, afine, mure, caise, prune; cantarite dupa…

Read More

Cheesecake cu zmeura, o reteta delicioasa de vara!

Cheesecake cu zmeura, o reteta delicioasa de vara!

Daca zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul sa profiti la maxim. Parfumata si racoritoare, zmeura este un deliciu in zilele de vara. Iar ca deliciul sa fie suprem, fara sa-ti afecteze deloc silueta de plaja, incearca un cheesecake cu zmeura. Bucatarul Chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne dezvaluie secretele celui mai gustos cheescake. Ingrediente: Pentru blat: 120 g biscuiti fara zahar si 50 g unt cu continut redus de grasime . Pentru…

Read More

Afla secretul din bucataria Eugeniei Serban!

Afla secretul din bucataria Eugeniei Serban!

Putini stiu despre frumoasa actrita Eugenia Serban ca aceasta este o zeita in bucatarie. Eugenia a facut o pasiune pentru gatit de cand avea 18 ani. A invatat sa gateasca atat preparate orientale cat si traditionale romanesti.  Cel mai mult imi place sa fac prajituri, am incercat pana acum peste 200 de retete. Saptamana trecuta am fost la restaurantul Cocosu Rosu unde am gustat o prajitura senzationala. Evident ca am cerut reteta, este o prajitura…

Read More

Artista Valentina Ionescu gateste BIO. Reteta aici:

Artista Valentina Ionescu gateste BIO. Reteta aici:

Valentina este o artista cunoscuta , o mamica tanara si frumoasa dar de asemenea este si o bucatareasa desavarsita. Este cantareata de muzica populara de la varsta de 30 de ani si, pe langa muzica, bucataria este cea mai mare pasiune a sa. De gatit , Valentina, s-a apucat serios dupa nasterea fiului sau atunci cand a decis sa isi schimbe stilul de viata. Gateste zi de zi tocmai pentru ca apreciaza mancarea sanatoasa, proaspata. Artista spune ca…

Read More

De ce sa consumam produse BIO ?

De ce sa consumam produse BIO ?

Produsele ecologice sunt cele care au crescut in medii fara pesticide, fara ingrasaminte chimice si fara aditivi. Intrebarea care se pune, dincolo de moda si tendinte, este daca merita sa cumperi produse eco si daca pretul lor este justificat. Alexandru Rozs, proprietarul restaurantului dar si al fermei Cocosu Rosu, ne enumera 5 motive pentru care merita sa consumam alimente bio: 1. Sunt crescute fara substante chimice. Ingrasamintele sunt tot naturale, rezultate din produse care la…

Read More

3 cocktailuri pentru vacanta de vara!

3 cocktailuri pentru vacanta de vara!

Sex on the beach Pahar: rocks sau small Collins Garnitura: felie de portocala 40 ml vodca 15 ml Creme de Mure (Creme de Cassis) liqueur 20 ml Peach Schnapps liqueurn 40 ml fresh pineapple juice Preparare: Amestecati puternic toate ingredientele in Boston shaker si strecurati peste gheata cuburi in pahar. Descriere: o combinatie delicioa sa intre piersica, fructe de padure si ananas proaspat. Make love not war!   Cuba Libre Pahar: highball Garnitura: 1/2 lime stors 60 ml aged Cuban rum Top-up…

Read More

3 retete delicioase de inghetata!

3 retete delicioase de inghetata!

Ti-e gandul la o inghetata sanatoasa, facuta in casa, din ingredientele tale preferate? Daca raspunsul este da, avem niste idei absolut simple, pe care le poti face foarte usor la tine acasa. Inghetata de menta cu fulgi de ciocolata Ingrediente 20g menta tocata marunt, 180g ciocolata neagra tocata, 1/4 lingurita sare roz de Himalaya, 1 lingura esenta menta, 100g zahar, 1 lingurita extract vanilie, 8 galbenusuri, 800ml lapte de cocos Metoda de preparare Bate ouale spuma. Adauga zaharul, vanilia, esenta de menta si sarea. Bate cu mixerul pana cand zaharul se dizolva. Adauga…

Read More

Condimente ce fac mâncărurile chinezești irezistibile

Condimente ce fac mâncărurile chinezești irezistibile

Când Vasco da Gama a pornit spre Orient, în 1497, regele Manuel I al Portugaliei i-a cerut să aducă de acolo două mărfuri prețioase: condimente și porțelan chinezesc. Condimente exotice în combinații îndrăznețe, sosuri din abundență, arome variate și bogate, toate înmiresmează bucătăria chinezească și îi dau savoarea unică, aparte, irezistibilă. Cineva spunea că numai câteva condimente pe care le ții aruncate în cămară pot să transforme o mâncare banală într-o capodoperă culinară. Taina este…

Read More

Afla cum poti slabi 7 kg in 15 zile!

Afla cum poti slabi 7 kg in 15 zile!

Desi pare drastica, dieta cu pepene rosu este de fapt usor de urmat, iar efectele sunt garantate. Cantitatea mare de zaharuri din fruct iti ofera energia de care ai nevoie, iar continutul ridicat de apa iti purifica organismul mai eficient decat orice alt aliment. Miezul pepenelui rosu contine 95 la suta apa, ceea ce il recomanda in tratamentul afectiunilor rinichilor si ale intregului aparat urinar. Datorita continutului bogat in vitamine si minerale dieta cu pepene…

Read More

De unde sa comanzi sushi in Bucuresti!

De unde sa comanzi sushi in Bucuresti!

Toti cei care au gustat sushi cel putin o data sunt de acord: e o experienta de neuitat si creeaza dependenta. Bucatarii care pregatesc aceasta delicatesa incearca de fiecare data sa transforme acest preparat intr-o adevarata sarbatoare a culorii si gustului, ceea ce transforma sushi-ul intr-o adevarata lectie de cultura japoneza. Mai jos gasesti  lucruri interesante despre sushi pe care cu siguranta nu le stiai: Cuvantul “sushi” nu se refera la peste, ci desemneaza orezul care…

Read More

Brunch in stil asiatic…la 48 RON.

Brunch in stil asiatic…la 48 RON.

Asia a dat lumii o bucatarie bogata si sanatoasa dar ce poate fi mai grozav decat faptul ca acum avem, in Bucuresti,  un restaurant, unde sa ne bucuram de aceasta minunata bucatarie!? Situat aproape de centrul Bucurestiului, pe Calea Vitan nr: 11, Restaurantul Asiatic organizeaza in fiecare week-end un Brunch cu arome si preparate traditionale din inima Orientului Indepartat iar oaspetii pot experimenta bucataria autentica. Intr-o atmosfera stropita de arta culinara, oaspetii pot explora o…

Read More

Chiftelute cu spanac, cartofi si caju de post

Chiftelute cu spanac, cartofi si caju de post

Cine a spus ca perioada postului este grea, exista o varietate de retete delicioase care se pregatesc usor si sunt satiose, printre care si urmatoarea reteta. Ingrediente: 600 g cartofi Sare 200 g spanac 250 g rosii cherry 4 cepe 4 linguri de ulei de floarea soarelui 1 lingura de ghimber proaspat ras 2 lingurite de praf de mustar 1 lingurita de praf de turmenic 2 lingurite de boia 3 linguri de zeama de lamaie…

Read More

Francisca ne invata cum sa pregatim o reteta delicioasa pentru zilele calduroase de vara!

Francisca ne invata cum sa pregatim o reteta delicioasa pentru zilele calduroase de vara!

Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi, Francisca, frumoasa artista ce a cantat alaturi de Pacha Man si Uddi ne-a dezvaluit secretele unei retete gustoase si potrivite pentru zilele calduroase. Este o reteta pe care am luat-o de la mama, este extrem de gustoasa, racoroasa si potrivita pentru anotimpul cald ” a declarat artista ,, Salata de cartofi greceasca pentru 4 portii. Ingrediente: 500g cartofi 5 fire de ceapa verde 1 lingura de capere…

Read More

Ted’s Coffee And Co o noua aventura!

Ted’s Coffee And Co o noua aventura!

Povestea Ted’s continua. Cafeneaua de la Universitate isi deschide ușile din strada Toma Caragiu nr. 3, azi  6 Aprilie. Fiecare loc deschis si-a pus amprenta pasiunii pentru cafea. Si cand e vorba de pasiune nu se face rabat la calitate. Împreuna cu designeri la fel de pasionați, si luând in considerare fiecare aspect, am reușit sa finalizam proiectul. Am creeat un spatiu magic unde sa petreceti timpul cu cei dragi si unde sa va destresati….

Read More

Ce gătim de Sărbători? Restaurantul La Rambla ne recomanda o reteta delicioasa.

Ce gătim de Sărbători? Restaurantul La Rambla ne recomanda o reteta delicioasa.

      Vrei să umpli masa cu bunătăţi, de Crăciun şi de Revelion, dar nu ai idee ce să găteşti? Restaurantul La Rambla îţi vine în ajutor cu  o reteta delicioasa cu care sigur îţi vei impresiona familia şi prietenii. Aşadar, alege-ţi preferatele şi apucă-te de treabă! Conejo Valdepenas Iepure in sos de vin Ingrediente : 300 gr de carne de iepure 100 ml de ulei de masline 2-3 foi de dafin O crenguţă de rozmarin…

Read More