Despre pasiune si stil cu Alice Moisescu!

despre pasiune si stil alice moisescu celebritynews.roAs incepe sa vorbesc despre ceea ce sunt, despre felul meu de a fi – firea si personalitatea mea – care nu se schimba niciodata si care ia forma si culoarea pe care i-o dau eu.

Imi place sa cred ca sunt o persoana deschisa, cu o minte sanatoasa si cu un temperament amestecat. Sunt ceea ce gandesc. Iar asta-mi permite pe zi ce trece sa-mi creionez caracterul, care nu se schimba niciodata,ci doar se slefuieste.

Pasiunea pentru arta,moda si stil a venit undeva dupa implinirea varstei de 20 de ani. Nu neaparat in ordinea asta. Am fost inspirata de mic copil de catre mama si bunica mea – femei extravagante, femei splendide – care m-au povatuit ca imaginea primeaza. Cumva in contradictie cu tatal, care a cautat sa-mi implementeze ideea opusa, aceea ca o minte sanatoasa e ceea ce contureaza reusita-n viata.

Daca in copilarie eram fascinata de palariile sau manusile bunicii si imi conturam in minte povesti ..acum am ocazia sa dau viata acelor povesti!

Primul pas in a-mi descoperi inclinatia catre moda si stil a fost sa urmez un curs de stilism cu Ovidiu Buta, director GQ Magazine,oferit de cei de la DallesGO,curs pe care vi-l recomand cu caldura si voua, tuturor celor care vor sa-si descopere stilul personal,sa invete lucruri noi si poate chiar sa si paseasca in mirajul unei meserii fascinante, unde moda este folosita ca limbaj de exprimare.

Imediat dupa finalizarea acestuia, am inceput sa lucrez ca former intern la DRESSBOX, high fashion for rent – showroom de inchirere de rochii si accesorii de lux, unde teoria s-a imbinat armonios cu practica, astfel reusind sa aduc zambetul pe buzele multor femei, in urma sfaturilor mele in materie de stil.

Ce inseamna,de fapt, a avea stil?

A avea stil inseamna a te cunoaste pe tine insati. A te accepta. Inseamna a-ti asuma feminitatea si modul in care reusesti sa transmiti.

Stilul personal a avut dintotdeauna o stransa legatura cu moda. Moda inseamna tendinte sezoniere. Inseamna ce si cum se poarta. Insa, nu toti ne adaptam acestor curente fashion. In genere, ne identificam doar cu cele care ne ajuta sa aratam cine suntem si care descriu perfect personalitatea si felul nostru de a fi.

Felul in care ne imbracam, alegerile noastre in materie de ”fashion consume” releva cine suntem si cum ne raportam la societatea in care traim, la domeniul in care activam sau la segmentul social in care ne incadram.

Stilul, prin definitie, inseamna individualizare. Felul in care gandim, ce citim, de ce persoane ne inconjuram, de unde ne luam informatia, ce teluri avem – asta spune totul despre noi. Asta ne face unici. Stilul personal nu este definit numai de cele mai recente, mai populare sau mai renumite haine. Intr-adevar, moda reprezinta o modalitate de comunicare. Suna superficial,sau poate a cliseu, insa aceasta este singura cale prin care societatile civilizate functioneaza – personalitatea noastra este sugerata prin hainele pe care le purtam si la primul contact, suntem judecati in functie de ele.

„Ceea ce porti este felul in care te prezinti in fata lumii, in special in zilele noastre, unde contactele intre oameni sunt atat de rapide. Moda este un limbaj instantaneu.” spunea Miuccia Prada,candva. Acel limbaj instantaneu este cu mult mai important decat i se ofera credit. Sunt doar haine,pantofi si genti – ai spune. Si oamenii chiar o spun, zi de zi. Dar eu cred ca e mult mai mult de atat.

Este „cartea de vizita” a unei femei. Este personalitatea ei. Este modul in care ne spune ceva din povestea ei, fara sa fie nevoie sa vorbeasca. Asadar, de fiecare data cand te imbraci , iti dezvalui identitatea!.. Cu ajutorul stilului, iti spui povestea!

 

Si sa nu uitam! Un alt aspect important este acela ca personalitatea si stilul sunt unice si nu pot fi copiate. Asa ca.. valorifica-le!

 

 

 

COMMENTS

Leave a Comment